Goedkoop bellen met je mobiel

Wie wil er nu niet goedkoop bellen met zijn of haar mobiele telefoon? Het lijkt op voorhand een eenvoudig te beantwoorden vraag, maar in de praktijk blijkt toch veelvuldig dat consumenten eigenlijk teveel betalen voor hun belminuten en dat er andere abonnementen en providers zijn waarbij goedkoper kan worden gebeld. Het beste is natuurlijk als je een telefoon abonnement hebt waarbij je per maand precies toekomt met je belminuten en er geen meer over hebt. Je maakt op dat moment het beste gebruik van de bundel die je hebt. Aan de andere kant is het niet zo dat je over je bundel heen wilt gaan met bellen, want bellen buiten de bundel is altijd een dure aangelegenheid. Het is dus zowel zaak om een provider te vinden die goedkope belbundels aanbiedt als ook om zelf goed in te schatten wat je nodig hebt, zodat je enerzijds niet teveel belminuten overhoudt en aan de andere kant ook nooit over je bundel heen gaat. Let hier dus op, bijvoorbeeld met een betaalbaar sim only abonnement, dat je uiteindelijk niet met een te kleine bundel zit.

Goedkoop bellen in het binnenland

Uiteraard zijn alle tarieven voor bellen die je kunt zien bij providers gebaseerd op bellen in het binnenland. Alhoewel de tarieven niet letterlijk worden gecommuniceerd zal het niet al te veel moeite kosten om uit te rekenen wat je precies betaalt voor bijvoorbeeld een belminuut en welke van de providers hierin het goedkoopst is. Alleen goedkoop bellen zorgt natuurlijk nog niet voor een goedkoop telefoon abonnement, maar vaak zijn deze providers ook met hun andere bundels goedkoop en daar zal de kans op goedkoop mobiel internet dan ook groter zijn en zo kun je dus ook aan een scherp geprijsd abonnement komen.

Buitenland bellen

Bellen in het buitenland is qua kosten beduidend anders dan bellen in het binnenland. Je kunt van iedere provider bekijken welke tarieven er hiervoor worden gehanteerd, al moet je soms wel goed kijken om deze te kunnen vinden. Omdat de meeste consumenten hier niet direct in zijn geïnteresseerd worden de tarieven voor buitenland bellen ook niet direct neergezet bij de abonnementen van een provider, maar uiteraard kun je deze wel gewoon vinden. Sommige providers bieden ook losse bundels aan voor buitenland bellen, dus als je dit met regelmaat doet kun je op die manier zorgen voor wat extra voordeel. Heb je geen abonnement, maar prepaid? Ook prepaid bellen kan natuurlijk prima in het buitenland en ook hierbij zal er sprake zijn van afwijkende tarieven ten opzichte van het bellen in eigen land.