Mobiel internet

Alhoewel het nog altijd prima mogelijk is om bij een telefoon provider te kiezen voor een telefoon abonnement dat geen mobiel internet bevat zal dit toch maar spaarzaam voorkomen. Met alle smartphones die er worden gebruikt en het feit dat deze vrijwel allemaal uitstekend voor mobiel internet geschikt zijn is het haast ondenkbaar dat men nog een telefoon abonnement zonder mobiel internet afsluit. Als je echter altijd van mobiel internet gebruik maakt via wifi heb je natuurlijk geen bundel voor mobiel internet bij je telefoon abonnement nodig en als dat inderdaad het geval is zal dit ook eerder in een goedkoop abonnement kunnen resulteren, daar mobiel internet vrij prijzig kan zijn.

Gebruik van mobiel internet

Wil je kiezen voor mobiel internet bij je abonnement, dan is het inschatten van het gebruik belangrijk. Wil je geregeld onderweg gebruik maken van mobiel internet, dan dien je hier rekening mee te houden, maar belangrijker nog is hetgeen je op het internet doet. Zo zal bijvoorbeeld streamen zorgen voor ontzettend veel dataverbruik, terwijl slechts het gebruik van een chat-app als WhatsApp voor weinig verbruik zorgt. Op die manier dien je dus te kijken naar mobiel internet en dus de wijze waarop je dit verwacht te gebruiken. Op die manier kan er een goede inschatting worden gemaakt van het aantal te verwachten MB’s, maar als je er nou zelf niet helemaal uitkomt kunnen online telefoonwinkels je hierbij ook prima advies geven.

Gebruik maken van wifi

Het gebruik van wifi heeft geen invloed op de bundel van mobiel internet. Hoe meer je dus gebruik kunt maken van wifi, des te minder MB’s zul je er doorheen jagen en des te kleiner kun je dus ook je bundel voor mobiel internet houden. De meest goedkope abonnementen zijn de abonnementen zonder mobiel internet, maar ook met slechts een kleine bundel ben je nog altijd zeer voordelig uit en heb je aan de andere kant toch gewoon de gelegenheid om ook als je onderweg bent gebruik te maken van mobiel internet.