Telefoon verzekeren of niet

Wanneer je een telefoon koopt en daar eventueel ook een abonnement bij afsluit bestaat er standaard de mogelijkheid om de telefoon ook te gaan verzekeren. Nu is de vraag natuurlijk in hoeverre het zin heeft om voor een telefoonverzekering te kiezen en of het de premie die je ervoor moet betalen wel waard is. Smartphones hebben tegenwoordig natuurlijk een hoge waarde en dat geldt dan met name voor de high-end smartphones. Deze veelal dure telefoons kosten los vaak wel 500 euro of meer en indien je een nieuwe smartphone koopt die een dergelijke waarde heeft kan het zeer de moeite waard zijn om hiervoor een telefoonverzekering af te sluiten. Is je telefoon minder waard, dan kan het uiteraard alsnog gunstig zijn een verzekering voor je telefoon af te sluiten, zodat je bij een eventuele schade zal worden vergoed door je verzekeraar.

Voordelen van een telefoonverzekering

Een telefoonverzekering heeft natuurlijk als voordeel dat je eventuele schade bij je verzekeraar zult kunnen verhalen. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat je iedere maand een vast bedrag aan premie moet betalen. Je moet dus de afweging maken of je het de moeite waard vindt om een maandelijkse premie te betalen, aangezien je van tevoren natuurlijk nooit weet of je ook daadwerkelijk een keer aanspraak op je telefoonverzekering gaat maken. Zeker bij een lage premie kan het natuurlijk altijd interessant zijn, maar let ook goed op de dekking, want er zijn doorgaans verschillende dekkingen om uit te kiezen en je wilt natuurlijk wel weten waarvoor je nu eigenlijk premie betaalt en waar je uiteindelijk recht op hebt bij schade.

Wat kost het verzekeren van je telefoon?

De kosten van een telefoonverzekering kunnen uiteenlopen van een paar euro per maand tot aan enkele tientjes per maand. Je bepaalt zelf hoe uitgebreid je je telefoon wilt verzekeren en hiermee kun je zelf dus ook invloed op de hoogte van de premie uitoefenen. Let altijd goed op de voorwaarden bij het verzekeren van je telefoon.