Goedkoop bellen met je mobiel

Wie wil er nu niet goedkoop bellen met zijn of haar mobiele telefoon? Het lijkt op voorhand een eenvoudig te beantwoorden vraag, maar in de praktijk blijkt toch veelvuldig dat consumenten eigenlijk teveel betalen voor hun belminuten en dat er andere abonnementen en providers zijn waarbij goedkoper kan worden gebeld. Het beste is natuurlijk als je een telefoon abonnement hebt waarbij je per maand precies toekomt met je belminuten en er geen meer over hebt. Je maakt op dat moment het beste gebruik van de bundel die je hebt. Aan de andere kant is het niet zo dat je over je bundel heen wilt gaan met bellen, want bellen buiten de bundel is altijd een dure aangelegenheid. Het is dus zowel zaak om een provider te vinden die goedkope belbundels aanbiedt als ook om zelf goed in te schatten wat je nodig hebt, zodat je enerzijds niet teveel belminuten overhoudt en aan de andere kant ook nooit over je bundel heen gaat. Let hier dus op, bijvoorbeeld met een betaalbaar sim only abonnement, dat je uiteindelijk niet met een te kleine bundel zit.

Goedkoop bellen in het binnenland

Uiteraard zijn alle tarieven voor bellen die je kunt zien bij providers gebaseerd op bellen in het binnenland. Alhoewel de tarieven niet letterlijk worden gecommuniceerd zal het niet al te veel moeite kosten om uit te rekenen wat je precies betaalt voor bijvoorbeeld een belminuut en welke van de providers hierin het goedkoopst is. Alleen goedkoop bellen zorgt natuurlijk nog niet voor een goedkoop telefoon abonnement, maar vaak zijn deze providers ook met hun andere bundels goedkoop en daar zal de kans op goedkoop mobiel internet dan ook groter zijn en zo kun je dus ook aan een scherp geprijsd abonnement komen.

Buitenland bellen

Bellen in het buitenland is qua kosten beduidend anders dan bellen in het binnenland. Je kunt van iedere provider bekijken welke tarieven er hiervoor worden gehanteerd, al moet je soms wel goed kijken om deze te kunnen vinden. Omdat de meeste consumenten hier niet direct in zijn geïnteresseerd worden de tarieven voor buitenland bellen ook niet direct neergezet bij de abonnementen van een provider, maar uiteraard kun je deze wel gewoon vinden. Sommige providers bieden ook losse bundels aan voor buitenland bellen, dus als je dit met regelmaat doet kun je op die manier zorgen voor wat extra voordeel. Heb je geen abonnement, maar prepaid? Ook prepaid bellen kan natuurlijk prima in het buitenland en ook hierbij zal er sprake zijn van afwijkende tarieven ten opzichte van het bellen in eigen land.

iPhone kopen

Ben je van plan om een iPhone te gaan kopen, dan kun je er voor kiezen om deze los te kopen of met een telefoon abonnement. Voor beiden vind je op Goedkoop-abonnementen.nl de mogelijkheden, dus je kunt direct prima uit de voeten. Een iPhone kopen zal in het laatste geval in elk geval goedkoper lijken, omdat je met een abonnement niet direct de volledige kosten van de telefoon hoeft te betalen, waar dit wel het geval zal zijn als je een losse telefoon wilt gaan kopen. Een iPhone kopen kun je doen bij alle aanbieders die je op Goedkoop-abonnementen.nl ziet staan en het zal natuurlijk interessant zijn om te zien bij wie je dan vervolgens de beste deal kunt vinden.

iPhone kopen met goedkoop abonnement

Ook voor een iPhone zijn er meer dan voldoende goedkope abonnementen te vinden, maar niet alleen zal dit afhankelijk zijn van het abonnement zelf, maar ook van de iPhone die je kiest. Er zit bijvoorbeeld een verschil tussen de kosten die je maakt voor een iPhone 6 abonnement en een iPhone 6 Plus abonnement. Abonnementen met een ouder model van de iPhone zijn uiteraard wat goedkoper. Een iPhone kopen met een goedkoop abonnement is dus zeer zeker mogelijk. Overigens werkt het ook zo dat hoe meer je bereid bent om vooraf te betalen, hoe meer de kosten gedrukt kunnen worden van het eigenlijke telefoon abonnement. Het kopen van een telefoon met abonnement op deze manier benaderen heeft dan ook vaak het meest goedkope abonnement tot gevolg.

Welke iPhone kies je?

Als je wilt gaan vergelijken welke van de abonnementen het beste is voor je iPhone zul je natuurlijk in de eerste plaats moeten beslissen welke iPhone je kiest. Als je dat gedaan hebt kun je dan alle goedkope abonnementen, maar ook de minder goedkope abonnementen, gaan bekijken. De abonnementen kunnen ook inhoudelijk gefilterd worden, waardoor uiteindelijk enkel de meest interessante nog maar over zullen blijven en vervolgens zal het wat makkelijker kiezen zijn.

Telefoon verzekeren of niet

Wanneer je een telefoon koopt en daar eventueel ook een abonnement bij afsluit bestaat er standaard de mogelijkheid om de telefoon ook te gaan verzekeren. Nu is de vraag natuurlijk in hoeverre het zin heeft om voor een telefoonverzekering te kiezen en of het de premie die je ervoor moet betalen wel waard is. Smartphones hebben tegenwoordig natuurlijk een hoge waarde en dat geldt dan met name voor de high-end smartphones. Deze veelal dure telefoons kosten los vaak wel 500 euro of meer en indien je een nieuwe smartphone koopt die een dergelijke waarde heeft kan het zeer de moeite waard zijn om hiervoor een telefoonverzekering af te sluiten. Is je telefoon minder waard, dan kan het uiteraard alsnog gunstig zijn een verzekering voor je telefoon af te sluiten, zodat je bij een eventuele schade zal worden vergoed door je verzekeraar.

Voordelen van een telefoonverzekering

Een telefoonverzekering heeft natuurlijk als voordeel dat je eventuele schade bij je verzekeraar zult kunnen verhalen. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat je iedere maand een vast bedrag aan premie moet betalen. Je moet dus de afweging maken of je het de moeite waard vindt om een maandelijkse premie te betalen, aangezien je van tevoren natuurlijk nooit weet of je ook daadwerkelijk een keer aanspraak op je telefoonverzekering gaat maken. Zeker bij een lage premie kan het natuurlijk altijd interessant zijn, maar let ook goed op de dekking, want er zijn doorgaans verschillende dekkingen om uit te kiezen en je wilt natuurlijk wel weten waarvoor je nu eigenlijk premie betaalt en waar je uiteindelijk recht op hebt bij schade.

Wat kost het verzekeren van je telefoon?

De kosten van een telefoonverzekering kunnen uiteenlopen van een paar euro per maand tot aan enkele tientjes per maand. Je bepaalt zelf hoe uitgebreid je je telefoon wilt verzekeren en hiermee kun je zelf dus ook invloed op de hoogte van de premie uitoefenen. Let altijd goed op de voorwaarden bij het verzekeren van je telefoon.

Telefoon abonnement verlengen

Op het moment dat je een aflopend telefoon abonnement hebt sta je voor de keuze of je deze moet gaan verlengen of dat je elders voor een ander abonnement moet gaan kijken. Het komt voor dat een provider zelf tegen die tijd contact met je zoekt om te zien of je je abonnement bij hen wilt gaan verlengen, maar soms hoor je ook gewoon niets. Als je zelf geen actie onderneemt zal er altijd sprake zijn van een verlenging van je abonnement en een provider hoeft hier dus niet per se contact met je over op te nemen. Wanneer een provider vaak wel contact met je op zal nemen is op het moment dat je je huidige telefoon abonnement stopzet en dat wordt er uiteraard contact opgenomen om nog een laatste poging te doen je toch als klant te behouden.

Telefoon abonnement verlengen met korting

Wanneer je je abonnement dreigt op te zeggen komt het veelvuldig voor dat een provider je zal benaderen om je een laatste voorstel te doen, zodat je mogelijk nog van gedachten verandert en toch klant blijft. Het aanbod aan het einde van de looptijd zal dan scherper zijn als het abonnement dat je momenteel hebt, want als ze je geen goedkoop abonnement aanbieden is er natuurlijk geen enkele reden om te blijven. Het is dan vervolgens aan jou om te kijken of je de korting die de provider je eventueel aanbiedt interessant genoeg vindt. Als je bij andere providers al goedkope telefoon abonnementen hebt gezien kun je het aanbod dat je gedaan wordt hiermee vergelijken om te zien of het daadwerkelijk het overwegen waard is.

Overstappen

De meest voorkomende reden van het overstappen van abonnement is logischerwijs dat er bij een ander een lager geprijsd abonnement valt af te sluiten. In sommige gevallen kan het ook gaan om een gebruik aan goede service, maar vaak spelen de kosten toch de belangrijkste rol bij een overstap. Er zijn zat goedkope abonnementen, dus voordat je besluit om je abonnement te gaan verlengen kan het nooit kwaad je eerst even te gaan oriënteren, zodat je beter in kunt schatten het verlengen van je abonnement voordelig is.

Mobiel internet

Alhoewel het nog altijd prima mogelijk is om bij een telefoon provider te kiezen voor een telefoon abonnement dat geen mobiel internet bevat zal dit toch maar spaarzaam voorkomen. Met alle smartphones die er worden gebruikt en het feit dat deze vrijwel allemaal uitstekend voor mobiel internet geschikt zijn is het haast ondenkbaar dat men nog een telefoon abonnement zonder mobiel internet afsluit. Als je echter altijd van mobiel internet gebruik maakt via wifi heb je natuurlijk geen bundel voor mobiel internet bij je telefoon abonnement nodig en als dat inderdaad het geval is zal dit ook eerder in een goedkoop abonnement kunnen resulteren, daar mobiel internet vrij prijzig kan zijn.

Gebruik van mobiel internet

Wil je kiezen voor mobiel internet bij je abonnement, dan is het inschatten van het gebruik belangrijk. Wil je geregeld onderweg gebruik maken van mobiel internet, dan dien je hier rekening mee te houden, maar belangrijker nog is hetgeen je op het internet doet. Zo zal bijvoorbeeld streamen zorgen voor ontzettend veel dataverbruik, terwijl slechts het gebruik van een chat-app als WhatsApp voor weinig verbruik zorgt. Op die manier dien je dus te kijken naar mobiel internet en dus de wijze waarop je dit verwacht te gebruiken. Op die manier kan er een goede inschatting worden gemaakt van het aantal te verwachten MB’s, maar als je er nou zelf niet helemaal uitkomt kunnen online telefoonwinkels je hierbij ook prima advies geven.

Gebruik maken van wifi

Het gebruik van wifi heeft geen invloed op de bundel van mobiel internet. Hoe meer je dus gebruik kunt maken van wifi, des te minder MB’s zul je er doorheen jagen en des te kleiner kun je dus ook je bundel voor mobiel internet houden. De meest goedkope abonnementen zijn de abonnementen zonder mobiel internet, maar ook met slechts een kleine bundel ben je nog altijd zeer voordelig uit en heb je aan de andere kant toch gewoon de gelegenheid om ook als je onderweg bent gebruik te maken van mobiel internet.

Dure telefoon bij goedkoop abonnement

Wanneer je je goedkoop abonnement wilt behouden en toch een nieuwe telefoon wilt hebben zul je hiervoor letterlijk de prijs moeten betalen. Door namelijk te investeren in de kosten die je voor de telefoon maakt handhaaf je aan de andere kant wel gewoon je goedkope abonnement en dit zorgt dus in ieder geval voor zeer weinig druk op je maandlasten. Of veel mensen dit ook zullen doen is maar de vraag, want in eerste instantie lijkt het toch aantrekkelijker om gewoon te gaan voor bijvoorbeeld een gratis toestel. Onbewust denkt men dan vaak toch dat dit de meest gunstige aanbieding is, maar dit hoeft zeker niet per definitie ook het geval te zijn. Om hierachter te komen zou je dan toch echt wat verder moeten kijken. Een dure telefoon kan dus goedkope abonnementen handhaven indien je dat zelf graag zou willen.

Veel verschillen telefoonprijzen

Veel mensen verliezen door telefoon abonnementen de telefoonprijzen een beetje uit het zicht, want door een telefoon met abonnement krijg je natuurlijk een zeer vertekend beeld van wat een telefoon eigenlijk echt als prijs opgeplakt heeft gekregen. Je zou er dan nog van schrikken als je echt de losse toestel prijs ziet staan van sommige telefoons, want dan weet je dus onbewust ook wel dat je hier zelf dus eigenlijk gewoon dik voor aan het betalen bent tijdens je abonnement zelf. Hoe goedkoper het abonnement dat je kiest, hoe meer de werkelijke prijs van de telefoon naar voren zal komen, aangezien deze dan dus al betaald moet worden bij het afsluiten zelf.

Goedkoopste sim only abonnement

Voor absoluut het goedkoopste sim only abonnement zul je het nodige achterwege moeten laten. Het meest goedkope abonnement bevat logischerwijs geen mobiel internet en daarnaast ligt ook het aantal belminuten per maand laag. Daarentegen ligt ook de prijs heel laag, dus bij het goedkoopste sim only abonnement kun en mag je verder ook geen wonderen verwachten. Veel mensen stappen bijvoorbeeld over van prepaid naar het goedkoopste sim only abonnement, omdat ook deze doelgroep de voordelen ervan door begint te krijgen. Zelfs al zou je niet eens alles op gebruiken per maand, dan nog zou je met hetzelfde gebruik waarschijnlijk hoger in de kosten zitten als je bij prepaid zou zijn gebleven. Bij het goedkoopste sim only abonnement kun je in de regel rekenen op 100 belminuten en/of sms berichten waarover je de beschikking hebt.

Vergelijk goedkope abonnementen »

Uiteraard is het niet zo dat je per se voor zeer kleine bundels moet gaan kiezen om toch het goedkoopste sim only abonnement te willen zoeken. Het zal dan geen abonnement worden van een paar euro, maar iets meer, volledig afhankelijk natuurlijk van hoe groot je je bundels maakt. Het goedkoopste sim only abonnement vind je simpelweg door te kijken welke aanbieder de bundels die je zoekt binnen je abonnement tegen de meest scherpe prijs aanbiedt. Mocht je verder nog andere voorkeuren hebben, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een bepaald netwerk, zoals KPN, dan let je hier vanzelfsprekend ook op.

Wat kost het goedkoopste sim only abonnement?

Natuurlijk hoef je voor het bovenstaande niet veel geld te betalen. Met 3 euro zul je al makkelijk kunnen toekomen per maand, maar er zijn soms zelfs acties waarin de prijs zelfs nog lager komt te liggen. Ook kan het zijn dat er telefoon aanbieders zijn die een iets andere variant aanbieden van het goedkoopste sim only abonnement als hierboven staat en dan kan het dus ook goed zijn dat de prijs ook nog onder de 3 euro ligt. Hoe dan ook gaat het hier niet om al te veel geld.

Zoals al aangegeven zul je met de goedkoopste sim only abonnementen wel de beschikking hebben over kleine bundels, maar je hoeft uiteraard niet per se voor zo’n goedkoop abonnement te kiezen als je er toch niet voldoende aan hebt per maand. Het maakt eigenlijk niet uit waar je voor kiest, want relatief gezien zul je nog altijd over een goedkoop abonnement kunnen beschikken. Het enige wat je hiervoor moet doen is de keuze maken voor een van de goedkope providers en dan kun je altijd wel een goedkope sim only deal afsluiten, ongeacht hoeveel belminuten of MB’s je bij je abonnement gaat kiezen.

Goedkoopste sim only abonnement afsluiten

Als je het goedkoopste sim only abonnement dat je hebt gevonden wilt gaan afsluiten, dan bieden aanbieders je hiervoor vaak een paar verschillende opties. In totaal zouden dit er 3 kunnen zijn. In de eerste plaats is dat het sim only abonnement dat je maandelijks op mag zeggen, dan is er het sim only abonnement dat je voor 1 jaar afsluit en als laatste is er nog het 2-jarig abonnement. De meeste aanbieders bieden slechts 2 van deze keuzes aan en het is dan uiteraard aan jou om te kijken voor welke periode je graag je goedkoopste sim only abonnement wilt gaan afsluiten.

Ga je je goedkoopste sim only abonnement afsluiten, dan zijn de enige kosten waarmee je eventueel te maken kunt krijgen aansluitkosten. Verder is het afsluiten van het abonnement kosteloos en zullen er pas aan het einde van iedere maand kosten in rekening worden gebracht door je provider. Het afsluiten van je abonnement is het werk allemaal niet, het is het zoeken naar de goedkoopste sim only waar je wat tijd in zou moeten investeren.

Vergelijken van goedkope aanbieders

Dankzij het vergelijken van goedkope aanbieders zul je er uiteindelijk in gaan slagen om het goedkoopste sim only abonnement te gaan afsluiten. Er zijn behoorlijk veel goedkope aanbieders die qua prijzen erg dicht bij elkaar in de buurt liggen. Toch zijn de aanbiedingen vaak compleet verschillend, dus om kennis te kunnen maken met alle aanbiedingen die er zijn omtrent de goedkoopste sim only aanbieding zul je ze wel bekeken moeten hebben, want anders zal het betrekkelijk lastig worden om de goedkope aanbieders met elkaar te gaan vergelijken.

De goedkope aanbieders op het gebied van sim only die je kunt gaan vergelijken hebben over het algemeen 1 ding met elkaar gemeen, en dat is het feit dat ze allen geen eigen netwerk hebben. Dat is een belangrijk gegeven en toont ook aan waarom providers die dit wel hebben beduidend duurder zijn op het gebied van hun telefoon abonnementen. Heb je eenmaal de goedkoopste sim only aanbieding gevonden, dan zou je bijvoorbeeld – indien dit tot de mogelijkheden mocht behoren – een maandelijks opzegbaar sim only abonnement kunnen kiezen.

Goedkoopste sim only en maandelijks opzeggen

Het kwam eerder al even aan bod, maar tussen de goedkoopste sim only aanbieders ga je ongetwijfeld ook de abonnementen tegenkomen die maandelijks zijn op te zeggen. Wil je weten of dit voor jou een interessante optie is en wil je daarnaast weten wat dit voor gevolgen heeft voor je goedkoopste sim only abonnement? Het maandelijks kunnen opzeggen van een sim only abonnement kan handig zijn en er zitten geen addertjes onder het gras, maar toch kleeft er aan deze wijze van je goedkoopste sim only abonnement afsluiten een klein nadeel. Dit kleine nadeel is dat deze vorm van een abonnement afsluiten nooit kan leiden tot de goedkoopste sim only aanbieding. Zou je namelijk hetzelfde abonnement af gaan sluiten, maar dan voor een jaar, dan zul je per maand altijd goedkoper uit zijn en heb je op die manier dus de goedkoopste sim only aanbieding. Het is dus zo dat wanneer je voor het maandelijks kunnen opzeggen van je abonnement kiest je hier letterlijk een prijs voor betaalt.

 

Aanbiedingen bij einde looptijd

Denk niet dat wanneer je op het einde van je looptijd zit je per se altijd moet gaan overstappen omdat elders goedkopere mogelijkheden liggen. Het kan namelijk heel goed zijn dat telefoon aanbieders uit hun zelf of op het moment dat ze doorkrijgen dat je een abonnement op het oog hebt bij een andere telefoon aanbieder ze je een aanbod gaan doen waarvan ze hopen dat je het niet zult gaan weigeren. Uiteraard zal het hierbij een aanbod betreffen waarin je abonnementskosten omlaag zullen worden bijgesteld om je zodoende tevreden te houden als klant en je natuurlijk in de eerste plaats gewoon ook echt te behouden als klant. Door de hoge concurrentie kun je namelijk dit soort aanbiedingen gaan verwachten en wanneer je dus twijfelt over een eventuele verlenging van je abonnement omdat er elders genoeg goedkope abonnementen zijn kun je dit het beste ook even communiceren naar je provider toe. Deze kan de informatie vervolgens gebruiken om je een aanbod te doen om te verlengen of ze kunnen er niets mee doen en je laten gaan. Ongeacht wat er gebeurt kost het je in ieder geval niets om je provider op de hoogte te stellen. Zo geef je ze in ieder geval een eerlijke kans een poging te doen je over te halen.

Kortingen de moeite waard

Vaak kan een beetje korting op je abonnement deze al direct een heel stuk aantrekkelijker maken en ook weer goedkoper dan de goedkope abonnementen bij de concurrerende telefoon aanbieders. Als een aanbieder niet bereid is water bij de wijn te doen om je te behouden weet je dat ook weer en heb je reden te meer elders voor een goedkoper abonnement te gaan.

Prepaid bellen

Aan prepaid bellen valt dezer dagen nog maar weinig eer te behalen. Dit kan zowel worden gezegd vanuit het perspectief van de telefoon aanbieders als ook vanuit het perspectief van de consument. Voor beide partijen zijn eigenlijk de sim only abonnementen heel wat malen meer rendabel. Uiteraard heeft dit alles te maken met de kosten, want daarin valt prepaid namelijk nogal in het niets bij de sim only abonnementen. Vandaar ook dat het rendement wat je kunt behalen met een abonnement gewoon veel hoger ligt en daardoor zou prepaid bellen eigenlijk niet eens meer een optie mogen zijn. Is er dan helemaal niemand meer waarvoor prepaid bellen toch nog een uitkomst zou kunnen vormen? Natuurlijk wel, want als je letterlijk niet meer dan 10 minuten per maand belt is prepaid bellen wel gewoon het meest goedkoop. Zou je al richting de 50 belminuten gaan op maandelijkse basis, dan is het rendement van prepaid bellen al direct een stuk lager als het rendement wat je zou kunnen behalen door middel van een sim only abonnement en dan is het dus niet meer lastig om te kiezen.

Prepaid bellen dure grap

Prepaid kan een zeer dure grap voor je worden als je niet oppast. Natuurlijk kan het uiteindelijk nooit duurder worden dan het beltegoed dat je hebt, maar je zou er wel eens sneller doorheen kunnen zijn dan je vooraf had gedacht wanneer je bijvoorbeeld graag met mensen belt. Voordeel is wel dat je maar 1 keer de fout maakt voor prepaid te kiezen wanneer dit eigenlijk niets voor jou is en vervolgens ga je je natuurlijk oriënteren op sim only abonnementen. Prepaid bellen zal dus onder normale omstandigheden niet meer op kunnen boksen tegen de goedkope abonnementen zoals we die nu kennen. Voorheen kon dat nog, maar tegenwoordig is dat niet meer aan de orde.

Telefoon aanbieders

In Nederland kennen we tot ruim over de 10 telefoon aanbieders. Dit resulteert dan ook in een zeer variabel aanbod en als consument is dat natuurlijk een fijne wetenschap. Van al die telefoon aanbieders zijn er echter ook een heleboel die op het gebied van goedkope abonnement simpelweg veel tekort komen en deze telefoon aanbieders zijn dan ook beter te mijden, in ieder geval toch als je gek bent op lage prijzen. Op zich zijn de telefoon aanbieders op dit vlak relatief eenvoudig te filteren en dus kun je voor jezelf al heel erg snel je conclusies trekken over welke aanbieders nog wel de moeite waard zijn en welke juist niet. Er blijven gelukkig nog altijd ruim voldoende telefoon aanbieders over voor goedkope abonnementen, dus alsnog zal het je geen enkele moeite kosten hierop uit te komen.

‘Virtuele’ telefoon aanbieders blijken goedkoopst

Wanneer je inderdaad de telefoon aanbieders eens onder de loep hebt genomen is het vrij simpel te concluderen dat de zogenaamd ‘virtuele’ telefoon aanbieders de goedkoopste deals voor je hebben. Met virtuele aanbieders worden de aanbieders bedoeld welke zelf niet over een netwerk beschikken. Het merendeel van de telefoon aanbieders valt dus onder deze categorie en hiertussen zullen dan ook de meest goedkope aanbieders te vinden zijn. Een aantal virtuele telefoon aanbieders maken alleen maar sim only deals mogelijk en alhoewel hier eigenlijk altijd wel de goedkope abonnementen worden aangeboden zul je niets aan deze telefoon aanbieders hebben op het moment dat je ook wilt dat er een toestel bij een abonnement wordt aangeboden. Degelijke aanbieders zullen je hierbij dan dus niet kunnen helpen, maar ze bij enkel een abonnement wel degelijk goed voorzien van goedkope abonnementen, dus goede aanbieders blijven het zeer zeker.